Billån

Billån är nog en av de äldsta formerna av öronmärkta saklån som finns på marknaden. Först på senare år har det dykt upp motsvarigheter som båtlån, lån till tv och andra hemartiklar etc.

Ett billån innebär precis som det låter att man får ett lån av pengar som är avsedda för köp av bil. Lånet kan fås för såväl köp av ny som begagnad bil och som säkerhet för lånet lämnas själva bilen.

För att få ett billån kan man vända sig antingen till en bilhandlare eller till sin vanliga bank. För att låna pengar hos en bilhandlare krävs förstås att man köper sin bil hos densama, vilket blir svårt om man exempelvis köper sin bil privat. Istället kan man då gå till sin bank och ta ett så kallat billån.

Det är viktigt att man tar just ett billån och inte ett ”vanligt” banklån. Anledningen till detta är att du lämnar bilen som säkerhet och får därmed en förmånligare ränta. Det är alltså avsevärt förmånligare att låna på detta sätt än att ta ett kreditlån eller annat lån utan säkerhet.

När det gäller billån hos en bilhandlare så ligger det ofta något högre i ränta än hos en vanlig bank. Varför ska man då ta ett lån här? Det som många ser som den stora fördelen är att lånet klaras av direkt och du kan lämna butiken med bilnyckeln i handen. När du lånar hos en bank är det alltid lite omständigare med möten, rådgivning och papper som ska fyllas i, och du måste sedan vänta några dagar på ett besked. Många väljer därför ett billån hos sin bilhandlare och tar gärna den lilla merkonstnad som detta lån för med sig.

Kreditgivare som tillhandahåller billån

MyMoney
SEB
Ikanobanken

Populärast Billån Just Nu

Förmånligt billån hos Ikanobanken för både ny och begagnad bil.

Ansök nu!

Lån

Snabblån

Jämför alla snabblån (smslån) på 500 - 3000 kr. För dig som är i behov av pengar snabbt. Utbetalning inom 15 minuter.

Privatlån

Jämför privatlån från Sveriges största kreditgivare. Låna upp till 350.000 kr till vad du vill utan säkerhet.

Bolån

Behöver du pengar till en ny lägenhet, villa eller fritidshus? Jämför bolån för lägst ränta och bäst villkor.

Billån

Jämför billån för nya och begagnade bilar innan du köper bil.

Kreditkort

Jämför kreditkort, avgifter och villkor innan du ansöker.

Lån

Läs allt du behöver veta om lån innan du ansöker. Krångliga termer? Hur räknar man ränta?