Mikrolån Med Betalningsanmärkning?

Det finns otroligt många svenskar som är ute efter ett litet lån. Det kan röra sig om någon 1000-lapp, bara för att betala av skulder till vänner och bekanta, för att sköta oväntade räkningar eller liknande. Det är ju absolut inget konstigt med det, men vad händer om du redan har en betalningsanmärkning? Lyckas du komma igenom och få ett mikrolån trots allt?

Kreditupplysning, varför tas det?
Bankerna är tvingade att ta kreditupplysning, annars så har dem ingen garanti för att du är betalningsduglig. Skulle dem ta in en massa kunder med dålig betalningshistorik så måste dem höja räntan rejält. Kunder med betalningsanmärkning är nämligen ofta fast i ett mönster där dem åker dit igen och igen. Att få hyreskontrakt, mikrolån eller generell kredit är bara att glömma.
Det är endast vid lite större banklån, där du har hus och viss garanti
bakom som bankerna kan beakta lån trots betalningsanmärkning. Men även då kan det vara riktigt svårt, speciellt i tider då priserna för lediga lokaler är sjunkande.

Har du drabbats av betalningsanmärkning, men är helt oskyldig?
Vissa råkar ut för betalningsanmärkning trots att dem inte varit medveten om det. Det kan t. ex bero på att du flyttat eller varit utomlands under en period. Oavsett anledning, om du drabbas av ett krav som du inte godkänner så skall dui omedelbart bestrida den.

Skriv och berätta om just ditt fall, t. ex att du inte använt företagets tjänster (om så är fallet), att du inte har ingått något avtal eller inte är skyldig något.

Det du måste ha med är faktura nummer, beloppet på fakturan, datum och ditt namn samt e-postadress. Ta sedan en kopia och skicka iväg det. Gör du på detta viset kan du inte få en betalningsanmärkning, eftersom kronofogden måste fråga dig först.

Läs mer på Konsumentverket.

Lån

Snabblån

Jämför alla snabblån (smslån) på 500 - 3000 kr. För dig som är i behov av pengar snabbt. Utbetalning inom 15 minuter.

Privatlån

Jämför privatlån från Sveriges största kreditgivare. Låna upp till 350.000 kr till vad du vill utan säkerhet.

Bolån

Behöver du pengar till en ny lägenhet, villa eller fritidshus? Jämför bolån för lägst ränta och bäst villkor.

Billån

Jämför billån för nya och begagnade bilar innan du köper bil.

Kreditkort

Jämför kreditkort, avgifter och villkor innan du ansöker.

Lån

Läs allt du behöver veta om lån innan du ansöker. Krångliga termer? Hur räknar man ränta?